Hulp nodig? Bel: 0570 - 234800

9.3 1835 Beoordelingen

Swipe to the left

SKG Cilinders

SKG Cilinders
22 december 2017

Laten we beginnen om uit te leggen wat het SKG keurmerk van cilindersloten inhoudt. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze certificatie-instelling is in het leven geroepen voor de bouw- en vastgoedsector. Ze testen de prestaties (inbraakveiligheid) van industriële producten en voorzien deze als ze zijn goedgekeurd van een SKG keurmerk.

SKG sterren

U heeft vast wel eens veiligheidsproducten (zoals cilindersloten of hang en sluitwerk) langs zien komen met een SKG keurmerk. Aan dit keurmerk wordt vaak 1, 2 of 3 sterren aan gekoppeld. SKG 3 sterren is het best beveiligde product, maar ik zal de andere twee sterren ook even kort toelichten met cilindersloten als voorbeeld:

1. SKG *: Een SKG 1 ster cilinderslot is minder dan 3 minuten inbraakwerend. Dit is vergelijkbaar met een standaard slot.

2. SKG **: SKG 2 sterren cilindersloten zijn wel minimaal 3 minuten inbraakwerend. Een inbreker heeft er dus meerdere minuten voor nodig om uw slot open te breken met gereedschap. Vaak haken inbrekers hierdoor al af.

3. SKG ***: Naast de SKG2 cilinders heb je ook de SKG3 cilinders. Deze hebben dezelfde vertragingstijd als SKG2, maar je bent daarnaast ook beveiligd tegen het kerntrekken van de cilinder.

Het verschil tussen een SKG ** en SKG *** cilinder zit hem niet alleen in de minuten inbraakwerendheid. SKG *** cilinders zijn ook beveiligd tegen kerntrekken. Kerntrekken is onder inbrekers erg populair aan het worden. Een inbreker draait dan een hardstalen schroef in de cilinder, en kan het cilinderslot er simpel gezegd als een soort kurkentrekker uittrekken.

Van SKG *** cilinders zijn de sleutels ook niet te kopiëren. Deze kunnen alleen bijgemaakt worden met bijbehorend certificaat.

Wilt u meer informatie over SKG cilindersloten kunt u altijd contact met ons opnemen.