Welke hangsloten zijn er?

Welke hangsloten zijn er?
Er zijn veel verschillende soorten hangsloten. Elk hangslot varieert onder andere in maat, sterkte en prijs. Welke hangsloten zijn er en waar kun je deze voor gebruiken? Dat lees je in deze blog.

Waar worden hangsloten voor gebruikt?

Hangsloten kunnen worden gebruikt om kostbare spullen te beschermen. Hierdoor neemt de kans op diefstal af. Hangsloten zijn voor veel verschillende dingen te gebruiken. Een hangslot kan bijvoorbeeld worden bevestigd aan een tas, koffer of kluis. Tevens is het mogelijk om een hangslot te bevestigen aan een stevige ketting. Hierdoor wordt het mogelijk om deze te bevestigen aan een motor, scooter, fiets of hek. Naast deze opties zijn natuurlijk veel meer toepassingen voor hangsloten

Soorten hangsloten

Er bestaan hangsloten gemaakt van messing en titalium. Het voordeel van titalium hangsloten is dat deze minder snel gaan roesten. Dit is zeer handig als je van plan bent om het hangslot buiten te gaan gebruiken, aangezien het in Nederland vaak en veel regent. Tevens verschillen hangsloten in dikte en lengte. Bekijk van te voren goed welk hangslot je nodig denkt te hebben. Er bestaan hangsloten die met een cijferslot kunnen worden geopend, maar ook hangsloten die met een sleutel kunnen worden geopend. Het ene slot is duurder dan het andere slot. Een duurder hangslot heeft vaak een betere kwaliteit dan een goedkoop slot.

Gelijksluitende hangsloten

Het is mogelijk om hangsloten met profielcilinders gelijksluitend te maken. Dit betekent dat meerdere hangsloten beschikken over hetzelfde cilinder. Hierdoor kan met één sleutel meerdere hangsloten worden geopend.

Waar zijn hangsloten te koop?

Hangsloten zijn zowel online als in winkels te koop. Te denken valt aan slotenspeciaalzaken en bouwwinkels. Prijs en kwaliteit kan sterk variëren. Doe daarom van te voren research en bekijk eventueel vergelijkingswebsites.


Related Products