Oplegsloten en gelijksluitende cilinders

Oplegsloten en gelijksluitende cilinders
Veel huishoudens zijn voorzien van zogenoemde “oplegsloten”. Een oplegslot is een slot welke aan de binnenzijde van de deur op de deur is gemonteerd. Gezien de eenvoudige manier van montage is hier in het verleden veel gebruik van gemaakt.

Een aantal praktijk voorbeelden:

Oplegslot vervangen voor een insteekslot

Als je een oplegslot wilt vervangen voor een insteekslot of meerpuntssluiting, dan kost dit nog wel wat werk. Er zal namelijk een gat voor het insteekslot of meerpuntssluiting ingefreest moeten worden. Daarnaast zal het deel waar het oplegslot gezeten heeft, geplamuurd moeten worden. Vervolgens zal er een gat voor de cilinder + veiligheidsbeslag gemaakt moeten worden. Eenvoudiger is om het oplegslot te voorzien van een ombouwset.

Oplegslot combineren met profielcilinders

Als je een oplegslot wilt combineren met gelijksluitende cilinderslotenkan je hiervoor een ombouwset toepassen. Een ombouwset bestaat uit een staartcilinder voor de buitenkant een cilinder voor de binnenzijde. Deze ombouwset krijgt dan de dezelfde sleutels als profielcilinders in andere deuren. Ook combinaties tussen verschillende oplegsloten is mogelijk. Hieronder een voorbeeld van een ombouwset.Weet u niet welke ombouwset voor het oplegslot u nodig heeft? Stuur ons even een foto toe van de buiten en binnen situatie.

Cilinders met kerntrekbeveiliging

Een populaire manier van inbraak is het “kerntrekken van de cilinder”. Dit is een methode waarbij er in de cilinder geschroefd wordt en met een klauwhamer of “kerntrekker” de cilinder uit de deur wordt getrokken. Alle cilinders welke niet voorzien zijn van SKG3 keuring kunnen eenvoudig uit de deur gehaald worden. Een alternatief van SKG3 cilinders is een anti- kerntrekrozet welke als bescherming biedt en vóór de cilinder geplaatst wordt.

Advies nodig? Neem gerust contact op met ons.