Insteeksloten

kies-uw-opties

Insteeksloten


Insteeksloten zijn er in verschillende soorten en maten. Wij bieden een groot assortiment insteeksloten. Heeft u hulp nodig met het kiezen van het juiste insteekslot, lees dan onderstaande tekst goed door of neem even contact met ons op! Staat het gewenste slot er niet bij? Neem gerust even contact op of stuur ons een bericht met de gewenste maatvoeringen.

Een insteekslot komt aan deze naam omdat het slot op de kopse kant van de deur ingefreesd wordt. Als het om een buitendeur gaat, wordt er veelal een veiligheidsslot toegepast. Deze zijn sterker dan binnendeursloten. Bij buitendeuren wordt het insteekslot bijna altijd gecombineerd met een cilinderslot cilindersloten en kerntrekbeslag kerntrekbeslag. Heeft u een slot welke op de deur ligt, dan spreken we over een oplegslot oplegsloten.

Insteeksloten


De voordelen van een insteekslot

Doordat het slot in de deur wordt gestoken zie je deze dus bijna niet, hierdoor is alleen je mooie deurbeslag zichtbaar. Je kan een insteekslot zelf in de deur frezen, maar dit kan je beter laten doen door een professionele timmerman voordat je een compleet nieuwe deur moet aanschaffen.

Het tweede voordeel van een insteekslot is de veiligheid, bijna alle insteeksloten zijn voorzien van een SKG keurmerk. Ze voldoen daarmee aan het Politie Keurmerk Veilig wonen. Wanneer je een insteekslot op een buitendeur monteert is het verstandig om deze te combineren met een SKG cilinderslot en/of een meerpuntssluiting.

Soorten insteeksloten

De term insteekslot is meer een verzamelnaam van een groep verschillende sloten dan dat het één slot is. Insteeksloten worden wel altijd in een deur geplaatst, vandaar deze naam. De verschillende typen insteeksloten zijn loopsloten, klaviersloten, kastsloten, cilinderslot insteeksloten, sanitair sloten en dag/nachtsloten. Daarbij wordt een cilinderslot insteekslot vaak gebruikt op buitendeuren, waar de andere insteeksloten vooral gebruikt worden op binnendeuren.