Cilinderslot voor kunststof deur

Cilinderslot voor kunststof deur
Heb je een kunststof deur? Dan heb je waarschijnlijk een dikkere deur als normaal. De meeste kunststof deuren zijn namelijk dikker als 4 cm. Bij een kunststof deur kom je toch al snel uit op een dikte van ongeveer 6 á 7cm.

Verschillende cilinderslot maten

Er zijn verschillende cilinderslot maten verkrijgbaar. Bij een standaard deur is dit vaak 30/30mm (6cm totaal). Bij een deurdikte van 4 cm kan deze cilindermaat gehanteerd worden. Bij kunststof deuren is deze deurdikte al gauw 6 of 7cm. Hier krijg je dan een cilinder van 35/35mm of 30/45mm. Natuurlijk zijn er ook allerlei andere maten leverbaar zoals een 40/40mm of 40/45mm.

Een cilinder kan verlengd worden per 5mm en vervolgens geleverd worden in elke gewenste maat. Zo hebben wij al wel eens cilinders geleverd met een lengte van 40/120mm en 80/80mm.

Juiste cilinderslot maatvoering bepalen

De juiste cilinderslot maat kan je bepalen door de cilinder op te meten. Je kunt hier kijken naar de lengte door de cilinder uit de deur te halen. Dit is vaak 5 minuten werk. Ook kan je de deurdikte opmeten inclusief het deurbeslag. Meer info over het opmeten van cilinders vindt je terug op onze site.

Veilige cilindersloten

Bij kunststof deuren geldt net als houten deuren dat de cilinder veilig moet zijn. Je wilt voorkomen dat er inbraak plaatsvindt. Kies minimaal voor een SKG2 kwaliteit. Toch is het vaak beter om voor een duurdere SKG3 cilinder variant te kiezen. Hiermee wordt voorkomen dat er ingebroken kan worden door middel van het kerntrekken.