Veiligheidsbeslag

kies-uw-opties

Veiligheidsbeslag


Wil je graag je deuren extra beveiligen maar vind je het niet nodig om je huidige cilindersloten allemaal te vervangen? Of zijn de huidige cilindersloten al van een SKG2 of SKG3 kwaliteit maar vind je dit niet voldoende? Dan is veiligheidsbeslag dé oplossing! Veiligheidsbeslag, ook wel anti-kerntrekbeslag genoemd, beschermd tegen het kerntrekken van een cilinderslot. Kerntrekken is de nummer één inbraakmethode op dit moment. Veiligheidsbeslag wordt dus over het cilinderslot gezet en dit buitenschild wordt vanuit de binnenkant vastgezet aan het binnenschild. Het buitenschild zorgt er ook voor de het cilinderslot niet uitsteekt, hierdoor kunnen inbrekers het cilinderslot niet afbreken met gereedschap.

Waarom veiligheidsbeslag?


Zoals we eerder al noemde beschermd veiligheidsbeslag het cilinderslot. De meeste iets oudere huizen hebben hun woning niet voorzien van SKG3 cilindersloten en om deze is kerntrekken mogelijk. Een inbreker draait dan een schroef in het cilinderslot en trekt door middel van gereedschap het volledige slot uit de deur. Doordat er bij veiligheidsbeslag een speciaal stalen plaatje voor het cilinderslot zit waar alleen een sleutel doorheen past is dit niet meer mogelijk.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van veiligheidsbeslag?

Bij het aanschaffen van veiligheidsbeslag moet je op een aantal zaken letten. Kies bijvoorbeeld altijd voor een SKG gekeurd veiligheidsbeslag. Het veiligheidsbeslag moet voorzien zijn van een plaatje voor het slot zodat kerntrekken niet mogelijk is.

Ook is het handig om te kijken of de afmetingen van het huidige beslag hetzelfde zijn als het veiligheidsbeslag, dan hoef je misschien ook geen nieuwe gaten in de deur te boren. De beschikbare PC maten zijn PC55, PC72 en PC92. Wij raden het wel aan om veiligheidsbeslag te laten plaatsen door een specialist, tenzij je zelf erg handig bent.

De enige keuzes die je nu nog moet maken zijn de kleur en of je het veiligheidsbeslag met een knop of kruk wilt. We leveren veiligheidsbeslag in de kleuren aluminium en zwart. Het beslag is verkrijgbaar in knop/kruk uitvoering, duwer/kruk en kruk/kruk.