Kerntrekken

Kerntrekken

Wat is kerntrekken nou eigenlijk?

Kerntrekken is een van de meest voorkomende manier van inbraak op dit moment. Binnen 45 seconden zonder veel kabaal te maken staat een inbreker in uw woning! Dit is hoe ze te werk gaan:

Bij het kerntrekken draait een inbreker een schroef met een boormachine in de cilinder van uw deur (waar u normaal uw sleutel in stopt). Deze schroef trekt de inbreker er met een klauwhamer uit, waarmee de cilinder ook uit het slot wordt getrokken. Als de cilinder eenmaal uit de deur is kan de deur erg gemakkelijk geopend worden en dan zijn ze binnen in uw huis.

Wilt u zien hoe inbrekers die sloten kerntrekken te werk gaan, bekijk dan dit YouTube filmpje

Huis onvoldoende beveiligd

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dan 90% van de woningen in Nederland niet of onvoldoende beveiligd zijn tegen inbraak. Ook al zien je sloten er op het eerste gezicht veilig uit, een inbreker boort met een schroef de meeste cilinders zo uit het slot. 

Hou houdt u inbrekers buiten

Er zijn 2 manieren hoe u uw huis kan beschermen tegen het kerntrekken.

  • - Een kerntrek beveiligde cilinder plaatsen
  • - Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging plaatsen

 

Bij anti kerntrekcilinders is het vrijwel onmogelijk om de kern van de cilinder er uit te trekken door middel van kerntrekken. Hier zijn de cilinders te goed voor beveiligd. Het is belangrijk dat u bij aankoop wel kijkt of de cilinder een drie sterren SKG-keurmerk heeft, en of die uitvoering ook kerntrek beveiligd is. Anders kunnen inbrekers alsnog de kern afbreken, en komen ze ook binnen.

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging heeft ook een drie sterren SKG-keurmerk. Met dit beslag op de deur blijft er alleen een gleuf over voor uw sleutel, maar de rest is afgeschermd. Op deze manier is het onmogelijk om de cilinder te verwijderen door middel van kerntrekken.

Heeft u nog vragen of wilt u uw huis beveiligen, kijk dan verder in onze webshop.