Hulp nodig? Bel: 0570 - 234800

9.3 1835 Beoordelingen

Swipe to the left

Amazon Key – slim slot toepassing

Amazon Key – slim slot toepassing
17 april 2018

Amazon Key als slim slot

De Amazon Key is in de tweede helft van 2017 geïntroduceerd. Met dit slot kan op afstand of met een code de deur geopend worden. De combinatie wordt gemaakt met een camera waarbij er met de bezorger gecommuniceerd kan worden. Zo kun je zien dat hij een pakketje neerlegt en dat hij na het bezorgen ook weer de deur sluit.

Vanuit de Amazon Key app ontvang je een update zodra de bezorger in de buurt is. Vervolgens krijg je een melding als de bezorger aanbelt. Tijdens het uitchecken op de site van Amazon kun je namelijk kiezen voor een “Free in home-delivery” waarbij je dus aangeeft dat de zending in huis bezorgd mag worden. Op het moment van bezorgen wordt geautoriseerd of de bezorger het pakketje binnen mag neerleggen. Zodra dit is gebeurd, zal de bezorger de deur openen en de zending achterlaten. Vervolgens wordt de deur weer afgesloten en hier je krijg je een melding van.

Amazon Key voor Amerikaanse sloten

De Amazon Key is ontwikkelt voor de sloten in Amerika. Dit zijn andere sloten als in Nederland. Het is nog niet duidelijk of er ook sloten voor de Europese markt komen. Er wordt gestart met de Amerikaanse sloten, op het moment dat dit succesvol zal zijn, zal dit ongetwijfeld ook voor de Europese markt beschikbaar komen.

Vergelijkbare slimme sloten

Er zijn vergelijkbare slimme sloten voor de Nederlandse markt waarbij dit ook kan. Je kunt hier bijvoorbeeld een combinatie maken met een deurvideo én een slim slot, bijvoorbeeld de Nuki smart lock. Zodra de bezorger aanbelt, dan kan je communiceren met de bezorger over het achterlaten van het pakketje. Je zou dan op afstand de deur kunnen openen. Het nadeel is alleen dat er verder geen autorisatie plaatsvindt, hetgeen wat wel gebeurd bij de Amazon Key.