Hoe werkt het?
Binnendeur cilinders
Geen keurmerk
Extra sleutel
brons bijbestellen
Buitendeur cilinders
SKG 2 sterren
Extra sleutel zilver**
bijbestellen
Buitendeur cilinders
SKG 3 sterren
Extra sleutel zilver***
bijbestellen
CERTIFICAATCILINDERS
SKG 3 sterren
Extra sleutel goud
bijbestellen
Certificaatcilinders met keersleutel
SKG 3 sterren
Extra sleutel goud
bijbestellen

Deur cilinders

kies-uw-opties

Deur cilinders


Vroeger waren alle deuren uitgevoerd met klaviersloten. U kent ze waarschijnlijk nog wel, die grote en zware sleutels met aan het eind een baard met verschillende klavierinsnijdingen.

Deze klaviersloten komen tegenwoordig niet meer voor. De insteeksloten van de laatste 30 jaar hebben een uitsparing voor een cilindersleutel oftewel een deurcilinder. Deze cilindersloten hebben een veel kleinere sleutel waardoor deze deur cilinders alom toegepast worden.

Voordeel van deur cilinders is tevens dat bij verlies of diefstal van de sleutel niet het gehele slot vervangen hoeft te worden maar alleen de deur cilinder.

Gelijksluitende cilindersloten

Een ander voordeel van cilindersloten of deur cilinders is dat deze gelijksluitend gemaakt kunnen worden zodat u maar 1 sleutel nodig heeft om alle deuren te openen.

Wanneer u gelijksluitende deur cilinders wilt bestellen is het verstandig dat u eerst onze instructiefilmpjes op de FAQ pagina bekijkt. Hierin laten wij u duidelijk zien welke kwaliteitsverschillen er zijn in deur cilinders. Wij geven dat aan met de kwaliteiten Brons, Zilver en Goud.

De deur cilinders van Zilver is de meest verkochte kwaliteit. Deze SKG cilinders zijn goedgekeurd voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen en worden toegepast in alle buitendeuren.

Soorten deur cilinders

Wij leveren deze deur cilinders als halve cilinder, dubbele cilinder en als knopcilinder. Uiteraard maken wij alle deur cilinders gelijksluitend zodat u maar 1 sleutel nodig heeft. Let u bij het bestellen wel goed op de lengte van de profielcilinder.

Afhankelijk van de deurdikte leveren wij deze deurcilinders vanaf 40mm lengte tot wel 120mm lengte. Hoe u de lengte goed kunt opmeten leggen wij duidelijk uit in onze instructievideo cilinderslot opmeten.

Ook voor het monteren van een deur cilinder hebben wij een duidelijke instructievideo: instructievideo cilinderslot vervangen. Het slot en de deurschilden hoeft u niet te verwijderen. Door simpel 1 schroef los te draaien kunt u het cilinderslot demonteren en uiteraard ook weer monteren.