Cilinderslot opmeten

De lengte van een cilinder is afhankelijk van de dikte van de deur. Meet de huidige cilinder op vanaf het midden van het slot.
Meet de lengte aan de linkerkant en daarna de lengte aan de rechterkant.

Een standaardcilinder is 60mm lang (foto met animatie), 30mm links en 30mm rechts.
Aan beide zijden kan de cilinder verlengd worden met telkens 5 mm. Dus 35-40-45 of 50mm.

opmeten cilinderslot

Werkwijze cilinderslot opmeten


Wanneer u een profielcilinder gaat bestellen moet u het cilinderslot opmeten. De lengte van de profielcilinder is afhankelijk van de dikte van de deur en de dikte van het deurbeslag. Een deurdikte van 40mm is een veel voorkomende maat maar in de nieuwbouw en in Duitsland komen steeds vaker dikkere deuren voor waardoor de standaard lengte van 60mm niet genoeg is.

Een cilinderslot opmeten is niet moeilijk. De lengte van een cilinderslot wordt opgemeten vanuit het midden van de profielcilinder, daar waar de bevestigingsschroef zit om het cilinderslot vast te zetten.

Methode 1: Cilinderslot opmeten

Bij het cilinderslot opmeten is de beste methode om de profielcilinder uit de deur te nemen en vervolgens op te meten. Daarvoor moet u de lange bevestigingsschroef aan de kopse kant van de deur verwijderen en kunt u, door de sleutel iets naar links of naar rechts te draaien, het cilinderslot uit de deur trekken. De lengte wordt nu opgemeten vanuit het schroefgat en dan zowel naar links als naar rechts.

De standaard lengte van een cilinderslot is 60mm oftewel 30mm links en 30mm rechts. De lengte kan aan beide zijden met telkens 5mm verlengd worden.

Bij dikkere deuren dan 40mm zit het slot vaak niet in het midden van de deur zodat de lengte van het cilinderslot daarop aangepast moet worden. Zo komt de lengte 30-45mm vaak voor bij het cilinderslot opmeten.

Methode 2: Cilinderslot opmeten

Een andere methode om het cilinderslot op te meten is dat u de profielcilinder laat zitten in de deur en vervolgens een boek op het aanwezige deurbeslag legt. Door nu de maat op te nemen vanuit de bevestigingsschroef tot aan het boek heeft u de correcte lengtemaat.

Uiteraard doet u dat aan beide zijden. Wij hebben een filmpje laten maken voor het cilinderslot opmeten, hoe u snel en eenvoudig de lengte kunt bepalen van de profielcilinder.

Wij leveren de gewenste cilindersloten in een gelijksluitende uitvoering. Dat wil dus zeggen dat u met 1 sleutel alle deuren kan openen. Wanneer u zich heeft vergist met de lengte van de profielcilinder bij het cilinderslot opmeten, dan mag u de verkeerd bestelde cilinder aan ons retourneren.

Wij zullen deze cilinder weer uit elkaar gaan halen en u de juiste lengte opsturen.

Ondanks dat gelijksluitend maken een maatwerkproduct is mag u dat cilinderslot retourneren. Voor deze service rekenen wij slechts 10 euro.