Cilinderslot openbreken


Het komt vaak voor dat wij gebeld worden om een cilinderslot te breken. Of de profielcilinder is kapot of men is de sleutel kwijt en de deur zit op slot. Als u nog wel de sleutel heeft maar het cilinderslot wilt niet draaien, dan wordt de sleutel meestal geblokkeerd door een vastzittende pal.

Een cilinderslot zit vol met kleine veertjes en palletjes en als 1 van deze palletjes blokkeert dan kan de sleutel niet gedraaid worden. Voordat wij het cilinderslot openbreken proberen wij eerst om het vastzittende palletje te laten “schrikken” door met een hamer voorzichtig wat tikjes te geven op de cilindersleutel of op de cilinder.

Manieren om een cilinderslot open te breken

Helpt dat niet dan gaan wij inderdaad het cilinderslot openbreken. Hiervoor moeten eerst de deurschilden verwijderd worden zodat het cilinderslot uitsteekt uit de deur. Om het cilinderslot te breken heeft u een zware bahco of waterpomptang nodig. Het zwakste punt van een cilinderslot of profielcilinder is het middelste gedeelte van de cilinder.

Dit noemen wij de brug van de cilinder waar de schroef doorheen gaat. Door met de bahco goed te draaien, naar beneden en naar boven kunt u het cilinderslot breken precies in het midden.
De beide gedeelte liggen nu los in het slot en kunt u eenvoudig met een tang of schroevendraaier verwijderen. Nu moet u een nieuw cilinderslot hebben.

Wanneer u alle cilinders in huis kunt bedienen met 1 sleutel is het handig dat een zelfde cilinder weer heeft passend op uw eigen sleutel. Hiervoor moet u een originele sleutel naar ons opsturen zodat wij een nieuw cilinderslot voor u kunnen maken.

Tips voor een cilinderslot openbreken

Naast de sleutel moeten wij ook weten welke lengte de profielcilinder moet hebben. In onze instructievideo leggen wij duidelijk uit hoe u de lengte van een profielcilinder moet opmeten. Bij een cilinderslot openbreken moet u erop letten dat de schroef waarmee de cilinder vastzit, stevig aangedraaid zit.

Wanneer het cilinderslot niet stevig vastzit maar speling heeft, zult u merken dat een cilinderslot openbreken niet makkelijk gaat. Op onze instructievideo “Hoe plaats je een profielcilinder” laten wij u precies zien hoe de montage van een cilinderslot gaat.

Een cilinderslot kopen kan zeer gemakkelijk via onze site. Wij assisteren u graag!