Hulp nodig? Bel: 0570 - 234800

9.3 1835 Beoordelingen

Swipe to the left

Slimmeslotenshop.nl is online!

Slimmeslotenshop.nl is online!
29 december 2017

Onze nieuwe webshop voor slimme deur sloten is online, maar laten we eerst even een introductie geven tot de slimme sloten. Wat kunnen ze precies, hoe werken ze eigenlijk en wat maakt ze nou zo populair?

Slimme sloten, hoe ze werken

Een slim slot is een digitaal slot op de deur. De sloten werken via Wifi of Bluetooth. De sloten met Bluetooth zijn over het algemeen iets veiliger, maar de sloten die werken via de Wifi hebben vaak wel een stuk meer opties. De sloten op Wifi worden als iets minder veilig gezien omdat ze zijn verbonden met het internet, maar tegenwoordig bouwen de meeste fabrikanten wel extra veiligheidsmaatregelen in.

De slimme sloten kunnen op verschillende manieren bediend worden, dit verschilt per slot. Manieren zijn via je smartphone, een pincode, vingerafdruk, een digitale sleutelhanger of pasje, en bij de meeste slimme sloten wordt nog een ouderwetse sleutel meegeleverd.

slimmeslotenshop.nl homepage

Wat kunnen slimme sloten

Bij slimme sloten is er geen sleutel meer nodig om het slot te openen, dit maakt het slot slim. Maar dit is nog lang niet alles. De sloten kunnen op afstand geopend worden via je smartphone, zo kan een familielid, buurman of schoonmaakster worden binnen gelaten. Ook kan er van afstand bekeken worden of de deur goed op slot zit, en kan er gezien worden wie er hoe laat door de deur is gekomen (handig met puberende kinderen…).

De veiligheid van een slim slot

Maar hoe betrouwbaar is zo’n slim slot nou eigenlijk? Als het internet uitvalt, of de batterij van het slot of van uw smartphone uitvalt, kan je je huis dan nog wel in of sta je voor een dichte deur.

Slimme sloten bieden een combinatie van bedieningsvormen aan. Je kan het slimme slot bijvoorbeeld nog openen met een normale sleutel, of met een afstandsbediening wanneer je smartphone leeg is. Doordat slimme sloten op verschillende manieren te openen zijn is er altijd wel een back-up. Ook wanneer een de batterijen van een slot bijna leeg zijn geeft het slot een signaal op het apparaat zelf, of wordt er een signaal naar je smartphone verzonden.

Fabrikanten doen er alles aan om de slimme sloten inbraakwerend te maken. Vaak wordt gebruik gemaakt van end-to-end encryptie, om het hack-risico van slimme sloten met draadloze verbinding tussen de smartphone te minimaliseren. Deze versleuteling wordt ook gebruikt door bijvoorbeeld WhatsApp. Sommige sloten kunnen zelfs verbonden worden met een alarmsysteem.

Ook worden voor de cilinders in het slimme slot SKG*** cilinders gebruikt. Cilinders met dit keurmerk zijn gekeurd en bieden minimaal 5 minuten weerstand tegen inbrekers met zwaar gereedschap, maar de meeste inbrekers beginnen er niet eens aan als ze dit type cilinder zien.

Er zijn slimme sloten voor zakelijk en particulier gebruik. Bekijk ons aanbod op slimmeslotenshop.nl, heeft u nog vragen neem dan gerust contact met ons op, of vraag een demo aan in onze winkel!