Hulp nodig? Bel: 0570 - 234800

9.3 1835 Beoordelingen

Swipe to the left

Keuze uit verschillende knopcilinders

Keuze uit verschillende knopcilinders
5 mei 2018


Er zijn verschillende knopcilinders verkrijgbaar. Er zit hier niet alleen een verschil in het uiterlijk van de knop, maar ook in de kwaliteit van de cilinder. Lees hier welke kwaliteiten cilindersloten er zijn.

Verschillende knoppen

De knoppen zijn er in verschillende uitvoeringen. De standaard knoppen hebben een doorsnede van +/- 30mm. Dit is ook ongeveer de afstand hoever ze van de deur af staan. Er zijn ook knoppen leverbaar welke groter zijn. Deze hebben dan vaak een doorsnede van 40 of 50mm. De meest voorkomende cilinderkleur is nikkel. Hiernaast kan de cilinder en knop ook uitgevoerd worden in messing kleur of bijvoorbeeld zwart. Voor gekleurde cilinders wordt er altijd een meerprijs gerekend, omdat dit eigenlijk altijd maatwerk is.

Nikkel knopcilinderMessing knopcilinderKnopcilinder met grote knop

Cilinders met Nood & gevaar functie / hotelfunctie

De knopcilinders hebben standaard een Nood & Gevaar functie, ook wel anti paniek functie of hotelfunctie genoemd. De knop draait namelijk mee met de sleutel, waardoor de deur altijd vanaf buitenaf te openen is met de sleutel.

Dit wordt bij dubbele cilinders ook toegepast, waarbij de sleutel nog aan de binnenzijde van de deur zit, terwijl hij aan de buitenzijde met sleutel bediend wordt. In geval van een noodsituatie bij bijvoorbeeld brand kan de deur eenvoudig geopend worden.

Knopcilinders met anti manipuleerbare knop

Het nadeel van knopcilinders is als er gewerkt wordt in combinatie met glas. Op het moment dat je aan de buitenzijde door het glas de knop ziet zitten, heeft dit als nadeel dat de inbraakveiligheid afneemt.

Op het moment dat er langs de glaslat geboord wordt en langs de knop, dan zal de knop draaien en de deur zal open gaan. In situaties met glas raden wij altijd knopcilinders aan met anti- manipuleerbare knop. Deze knoppen moet je eerst induwen voordat je hem kunt draaien, zie video.

Wilt u meer weten over knopcilinders en de mogelijkheden? Neem gerust contact op.