Amazon maakt gebruik van smartlocks

Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon gaat gebruik maken van Smartlocks om pakketjes af te kunnen leveren. In oktober 2017 zijn ze al begonnen met “Amazon Key”. Dit is een dienst waarbij de Amazon-bezorger een digitale sleutel ontvangt van je voordeur om pakketten af te leveren, voor momenten als je niet thuis bent.

Pakketje leveren in de garage – Amazon Key Garage

Gebleken is dat er nog niet veel gebruik gemaakt werd van dit systeem, omdat het vertrouwen eerst gecreëerd moet worden of de dienst wel veilig is. Om meer vertrouwen te creëren voor het systeem zijn ze nu met een nieuwe oplossing gekomen: “Key for Garage”.
Veel garages zijn afgesloten van het woonhuis, waardoor de drempel lager ligt als het pakketje in de garage geleverd wordt.

Hoe werkt het

Bezorgers kunnen via een mobiele App de garagedeur openen. Degene die het pakketje wilt ontvangen, krijgt een melding als de bezorger er is. Vervolgens kan je live meekijken met de bezorger via een camera.

Ontwikkelingen Amerika v.s. Europa

Deze dienst is voor Amerika geïntroduceerd en werkt alleen in combinatie met een slimme automatische myQ-garagedeuren en met een Amazon Cloud Cam.

Als we kijken naar Europa zijn er wel ontwikkelingen in de Air BnB markt, waarbij je met bijvoorbeeld de Nuki gasten toegang kan geven tot je woning of appartement. Dit bericht is onlangs door Nuki bevestigd. Ook zijn er andere ontwikkelingen waarbij de Albert Heijn (AH) samenwerkt met slimme sloten, om eenvoudig spullen aan huis te bezorgen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van slimme sloten? Neem gerust contact op voor meer informatie.